Looking for a specific product?

Make a search for products & suppliers, articles & news.

Viktig nyhet til alle norske bedrifter som eksporterer eller handler internasjonalt - Registrer ditt firmas CPV koder (EU produktkode standard)

Er du eksportør eller handler internasjonalt? Da er det viktig å være tilgjengelig i Nortrade  - den offisielle norske handels og eksportportalen med CPV koder – den nye EU produktkode standarden.

Er du eksportør eller handler internasjonalt? Da er det viktig å være tilgjengelig i Nortrade  - den offisielle norske handels og eksportportalen med CPV koder – den nye EU produktkode standarden.

HVA er CPV koder?

CPV står for Common Procurement Vocabulary  og er en standardisert kode innenfor EU for varer og produkter bl.a. brukt i offentlige anskaffelser. CPV er en av de mest detaljerte næringskodene som til nå har blitt tatt i bruk innenfor Europa.
Les mer om CPV her>>

HVORFOR registrere sine CPV koder

·          Gjør det enklere for europeiske innkjøpere å søke etter norske bedrifters produkter og tjenester basert på en felles europeisk standard.

·          Få tilgang til offentlige anbud innenfor EU systemet.

·           Gjør det mulig å søke etter produkter på tysk, fransk, spansk, portugisisk, italiensk og norsk.

HVORDAN registrere min bedrifts CPV koder?

Nortrade har laget en egen side, hvor man enkelt kan registrere sine CPV koder på norsk eller engelsk. På den siden følger man følgende prosedyre:

·         Finn ditt firma ved å søke i databasen ved å fylle inn ditt firmanavn eller foretaksnummer (Merk at Nortrade bruker engelske firmanavn).

·         Finner man sitt firma, velger man dette og går så videre i registreringen.

En demo for hvordan man søker etter CPV koder finnes helt øverst til høyre på registreringssiden.

Gå til registreringssiden av  CPV koder nå>>

 Du kan oppdatere dine CPV koder når du selv ønsker, og de kodene som du legger inn vil bli søkbare for din bedrift og i tillegg lagt som meta-kode på din bedriftsside slik at siden lettere blir funnet av søkemotorer . Dette vil særlig være viktig for den videre utvikling av Nortrade som om kort tid vil integrere en søkemotor med FAST teknologi.

Hvorfor har min bedrift allerede noen CPV koder?

De fleste bedriftene vil allerede ha noen CPV koder registrert på sitt firma. Dette er et resultat av Nortrade’s konvertering av sine industrikoder til CPV. Samtidig har det blitt foretatt en konvertering av NACE koder som bl.a. Brønnøysundregistrene bruker på bedrifter som næringskoder, til CPV.

Bli med i det offisielle eksportørregisteret norwayexports.no

Eksportportalen norwayexports.no er den offisielle og største eksportørportalen i Norge. Bak Nortrade står Innovasjon Norge, Næringsdepartementet, Utenriksdepartementet, NHO, Norges Forskningsråd og en rekke bransjeorganisasjoner.  Nortrade markedsføres bl.a. gjennom alle offisielle kanaler, ambassader, bransjeforeninger med mer for å styrke internasjonaliseringen av norsk industri. Nortrade har ca 50.000 besøkende pr. måned og 1,7 mill treff.

Alle norske eksportbedrifter står registrert i Nortrade, men ønsker ditt firma lenke til hjemmeside, mail kontakt, prioritert treff på produkter i registeret og i søkemotorer  kan dette tilbys ved inngåelse av et abonnement på kun 7500,-.

Påmelding og mer informasjon om et abonnement finnes her>>

SPØRSMÅL:

Kontakt: Bjørn-Morten Rist (Webmaster) tlf. 22 07 85 57