Looking for a specific product?

Make a search for products & suppliers, articles & news.

Ny, omfattende oversikt over norske internasjonale bedrifter

Nortrade Directory heter det kommende oppslagsverket som vil gi oversikt over norske bedrifter som handler internasjonalt. Og det kommer i bokform.

Nortrade Directory heter det kommende oppslagsverket som vil gi oversikt over norske bedrifter som handler internasjonalt. Og det kommer i bokform.  - Ikke alle markeder har samme forhold til internett som oss nordmenn. I lengre tid har vi registrert etterspørsel etter et bransjefordelt firmaregister i bokformat, sier Norvald Heidel, daglig leder for Index Publishing AS, forlaget som også står bak handelsportalen norwayexports.no og den snart 50 år gamle publikasjonsserien Norway Exports.

Nortrade Directory blir Norges offisielle oppslagsverk og utgis for første gang i desember 2006. - Deretter er planen å komme ut hvert år. For Index vil utgivelsen være et satsningsområde med et distribusjonsnettverk som vil gjøre publikasjonen helt spesiell i profileringssammenheng. Oppslagsverket vil bli delt opp i 34 bransjer med underkategorier, forteller Heidel.

Mottakere av det nye oppslagsverket vil bli importører, innkjøpsavdelinger og handelskamre i over 80 land plukket ut i samarbeid med ambassader, konsulater og Innovasjon Norges kontorer i utlandet. Boken vil også bli brukt aktivt på internasjonale handelsmesser. Den skal være tilgjenglig der Norway Exports blir distribuert, og skal være et supplement til denne publikasjonen, samt nettportalen www.norwayexports.no. I tillegg distribueres den gratis gjennom det offentlige Norge, til kommuner, fylkeskommuner, utenlandske ambassader, NHO, UD, Innovasjon Norge, samt alle Norges utenriksstasjoner.

Hvem kan bli registrert i oppslagsverket?
Nortrade Directory vil følge samme bransjeinndeling som handelsportalen norwayexports.no (34 bransjer med underkategorier).  Registeret vil inneholde kontaktinformasjon til alle norske bedrifter som driver internasjonal handel, samt generell redaksjonell informasjon om bransjen og dens aktører, bransjeorganisasjoner og tilknyttede offentlige organisasjoner og institusjoner.

Norvald Heidel opplyser at alle norske bedrifter som har behov for kontakt med utenlandske kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere kan bli registrert. Basisregistrering er gratis. Denne oppføringen omfatter firmanavn, adresse, telefon og etableringsår. I tillegg kan bedriften kjøpe registrering av mer informasjon som faxnummer, e-postadresse, nettside og kontaktperson. Det er også mulighet til tydeligere profilering med logo-oppføring eller større annonsering som kan omfatte produkter og varemerker. Pris for tydeligere profilering er fra kr 2.900.- og oppover.

Publikasjoner på papir fortsatt populært
- I de fleste land i verden er papirformat høyt verdsatt. Internettbruken er ikke like høy i andre deler av verden som i Norge. Det blir derfor viktig å nå potensielle innkjøpere i utlandet i et papirformat i tillegg til via internett. Vi ser at våre papirbaserte publikasjoner øker i opplag og popularitet rundt om på messer og stasjoner rundt om i verden, sier Heidel. Ønsker du mer informasjon om Nortrade Directory, les mer på http://www.norwayexports.no/offer/ntd.aspx eller kontakt Nortrade Directory-teamet på telefon 2150 8081 eller på e-mail havar@index.no